Flixtrain ställer in alla tågresor mellan Göteborg och Stockholm

Foto: erik odiin/unsplash

Flixtrain meddelar att samtliga tågresor på sträckan mellan Göteborg och Stockholm kommer att ställas in tills vidare, enligt rapporter från Borås Tidning som refererar till P4 Göteborg.

Orsaken till det oväntade uppehållet är problem med avisning och övrigt underhåll av Flixtrains tågvagnar. Den exakta återupptagningsdatumen för trafiken på den här rutten, som är tågbolagets enda i Sverige, är för närvarande oklara.

Flixtrain uttalar sig om beslutet och nämner att de stöter på problem med avisning och tågvagnsunderhåll. Dessa utmaningar har resulterat i att de för närvarande inte kan erbjuda en pålitlig service till sina kunder. I en skriftlig kommentar säger Flixtrain: "Vi har därför tagit beslutet att pausa verksamheten tills vidare", rapporterar Borås Tidning.

Inte bara Flixtrain står inför logistiska svårigheter. Även SJ har tidigare reducerat sin tågtrafik, särskilt mellan Göteborg och Stockholm. För SJ beror den minskade trafiken på långa köer till verkstäderna, där många tåg behöver genomgå avisning samtidigt. Detta skapar svårigheter att genomföra de planerade rutinuppehållen som vanligt.

Tidigare har SJ informerat om att den reducerade trafiken kommer att pågå även under februari och mars, vilket ytterligare understryker de pågående utmaningarna inom tågsektorn.

Källa: Borås Tidning