Ramboll vinner ramavtal med Stockholm Vatten och Avfall

Ramboll har sedan tidigare samarbetat med Stockholm Vatten och Avfall, till exempel med jätteprojektet SFA (Stockholms framtida avloppsvattenrening) Foto: kerem karaarslan/unsplash

Ramboll har nyligen vunnit ett ramavtal för Tekniska Konsulter och Projektering med Stockholm Vatten och Avfall. Enligt detta avtal kommer företaget att fungera som huvudleverantör för Delområde 1, inklusive Ledningsnät, och som en sekundär leverantör för Delområde 2, som omfattar Bygg och Process. Avtalet är giltigt fram till 2029 med en takvolym på 1 300 miljoner SEK.

Företagets affärsområde Water i Sverige har cirka 170 medarbetare med kompetens inom olika områden, inklusive VA-processer, dagvattenhantering, klimatanpassning, projektering av ledningsnät, ledningssamordning och grundvattenfrågor. Företaget har tidigare samarbetat med Stockholm Vatten och Avfall på projekt som inkluderar en ny avfallssorteringsanläggning i Högdalen och det omfattande SFA-projektet (Stockholms framtida avloppsvattenrening), inklusive byggandet av en ny avloppstunnel från Bromma till Henriksdal. Denna nya överenskommelse bygger vidare på det befintliga samarbetet.

– Stockholm Vatten och Avfall är en nyckelkund för Ramboll Sverige med ett antal projekt där också flera av Rambolls andra affärsområden är involverade. Att återigen bli huvudleverantör för delområde 1 är ett kvitto på det goda arbete vi gjort, säger Anna Hamrin, Sverigechef Ramboll Water.  

För att uppfylla kraven inom ramavtalet kommer en rad olika tjänster att behövas. Dessa inkluderar ledningsnätsprojektering, utredning av ledningssträckor, hydraulisk modellering, projektering av nya reningssteg och vattenverk för dricksvattenproduktion, processutredningar, geo- och miljöteknik samt hydrogeologi. Dessutom kommer tjänster inom andra teknikområden att krävas för att kunna utveckla kompletta dokumentationer inför entreprenadsupphandlingar.

Företaget har tilldelats förstaplatsen i upphandlingen och har börjat avtalstiden i oktober 2023, vilken sträcker sig fram till 2029. Detta ramavtal har en takvolym på 1 300 miljoner SEK och kommer att vara centralt för att möta behoven inom projekt som rör teknisk konsultering och projektering inom vatten- och avfallssektorn.

– Stockholm Vatten och Avfall har ambitiösa hållbarhetsmål som passar Rambolls strategi.  Det känns därför viktigt och bra att vi ska fortsätta jobba tillsammans för ett hållbart och växande Stockholm, säger Anna Hamrin.