Stark rekrytering medför att SJ kan utöka sin trafik

Den främsta anledningen till att trafiken nu kan utökas är en bättre personaltillgång jämfört med föregående år. Foto: SJ

SJ utökar trafiken till flera orter till bland annat Uppsala, Linköping, Arlanda och Gävle. Den främsta anledningen till att trafiken nu kan utökas är en bättre personaltillgång jämfört med föregående år. En av orsakerna till detta är en stark rekrytering och kommande examineringar från bolagets egna lokförarskola.

Några av förändringarna i korthet:

Direkttåg utan uppehåll återinförs mellan Stockholm och Uppsala. Det är återigen möjligt att resa mellan orterna på drygt en halvtimma. Med återinförandet av direkttågen fördubblar nästan SJ sin trafik på sträckan.

På sträckan Linköping-Norrköping-Stockholm-Arlanda-Uppsala-Gävle, utökas trafiken från sju till tolv avgångar per dag, i vardera riktning.

Mellan Stockholm och Ljusdal planeras för fem avgångar i vardera riktning.

– Det är såklart glädjande att vi nu kan utöka trafiken från Linköping mot Stockholm, och även mot Arlanda, Uppsala och Gävle. Vår ambition är att köra så mycket tåg vi kan för att möta den stora efterfrågan på tågresor, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.