Problem med tågtrafik blev dyra veckor för Västtrafik

Foto: Birgitta Lagerlöf Medialaget

Stora ombyggnationer, olyckor och även koppar stölder. De senaste två veckorna har inte varit lätta för Västtrafik som fått in femtusen ansökningar på ersättningar till ett värde av en halv miljon kronor, rapporterar tidningen ttela.

Den 19 juni gick Västtrafik över till sommartrafik och redan då för väntades säsongen bli utmanande. Eftersom antalet resenärer minskar under sommaren var stora ombyggnationer på populära sträckor nu inplanerade, skriver tidningen ttela.

Efter bara två veckor öste ansökningar om ersättningar in till Västtrafik som har tagit emot 5 000 ersättningsansökningar. Under de två första veckorna så är det två dagar som sticker ut från mängden. Den 28 och 29 juni utgör drygt en tredjedel av alla ersättningsanspråk då över tusen personer ansökte om ersättning. Orsaken var två kopparstölder på sträckan mellan Göteborg och Vänersborg.

En annan faktor som ställt till det för Västtrafik är att det i Göteborg inte går några tåg mellan Central stationen och Mölndal eftersom det utförs arbeten på Västlänken utanför Almedal, enligt tidningen ttela.