DEFA och EFUEL tecknar nordiskt distributionsavtal

Foto: Defa

Nyligen blev det klart att DEFA och en av Sveriges ledande hårdvarudistributörer, EFUEL, har ingått ett avtal som innebär att företaget kommer att erbjuda både laddboxar och tillbehör från DEFA. Detta i Sverige, Norge och Finland och avtalet börjar gälla omedelbart.

Norska familjeföretaget DEFA, som grundades 1946 och som i över 60 år har arbetat med att koppla fordon till elnätet, har något så unikt som en komplett produktlinje inom elbilsladdning. 

"DEFA:s produkter har en stark position på marknaden och vi är övertygade om att våra kunder kommer att uppskatta utbudet av innovativa laddboxar. Vi ser fram emot att samarbeta och arbeta tillsammans för att öka antalet elbilar på vägarna – och vi ser fram emot att inom kort kunna erbjuda kunderna DEFA Power, säger EFUEL:s VD Rasmus Bender.

Martin Jonsson, Executive Vice President eMobility på DEFA Group:
”Vi har haft en dialog med EFUEL under en längre tid och är så glada över att ha en deal som båda parter är väldigt nöjda över. Jag är säker på att våra företag är en perfekt match, och vi ser fram emot samarbetet.”