Flera tåg ställs in och påverkas i påsk

Banarbeten påverkar tågtrafiken i påsk. Foto: Hallandstrafiken

Trafikverket utför underhåll på flera järnvägar i Sydsverige under påskhelgen. Mellan Ängelholm och Maria byggs det dubbelspår och i Varberg fortsätter utbyggnaden av dubbelspår och arbetet med tunneln. Det görs även vissa åtgärder mellan Halmstad och Falkenberg.

Västkustbanan stängs av.
Under påskhelgen stängs Västkustbanan av för att arbetet ska kunna fortsätta. Det kommer att bli tågstopp Helsingborg-Göteborg 6 april-10 april. Och Halmstad-Göteborg 10 april. 

Öresundstågen inställda
Det innebär att Öresundstågen kommer vara inställda mellan Helsingborg och Göteborg från torsdag den 6 april kl. 23.45 till måndag den 10 april kl. 12.00. Bussar kommer ersätta mellan Helsingborg och Hede, där man kan ta Västtåget till Göteborg.

Från måndag den 10 april cirka kl. 12.00 till kl. 24.00 är Öresundstågen inställda mellan Halmstad och Göteborg. Bussar ersätter mellan Halmstad och Hede, där man kan ta Västtåget till Göteborg.

Öresundstågen kör som vanligt mellan Helsingborg och Malmö i påskhelgen. Dock är Öresundsbron stängd för tågtrafik från Långfredagen till och med Påskdagen. Trafiken ersätts med buss som stannar på mellanstationerna.

Västtågen Varberg – Borås
Under perioden 7 april – 11 april kommer Västtågen vara inställda mellan Varberg och Veddige. Detta beror på arbetena i Varberg. Tågen ersätts av buss och beställningstrafik. Tågen går som vanligt mellan Veddige och Borås.

Råd till resenärer
Trafikverket rekommenderar sina resenärer att planera sin resa, och att söka resan i Trafikverkets app. Där ser man när ersättningsbussarna går. Men buss kan aldrig fullt ut ersätta tåg. Det tar längre tid med buss och det är också begränsat utrymme för bagage etc. Det finns till exempel ingen möjlighet att ta med cykel på ersättningsbussarna.

Källa: Trafikverket