SL:s pendeltåg har fortsatt färre avgångar

Foto: SL

SL har fortsatt färre pendeltåg på grund av personalbrist. Upplägget med färre avgångar ska motverka att tåg inte ska bli inställda med kort varsel och detta skulle ha gällt fram till och med den 20 mars. Men nyligen förlängde SL upplägget och meddelar att det istället gäller fram till och med 27 mars.

Det är fortfarande brist på personal och pendeltågen går med färre avgångar. Trafiken påverkas på vardagar klockan 06.00–21.30 och på helger klockan 09.00–19.00.

För att det ska gå att planera sin resa bättre och för att färre tåg ska ställas in med kort varsel förändras nu upplägget för hur tågen kommer att gå. Det gör att man i högre grad kan lita på att de avgångar som visas i reseplaneraren går eftersom det är mindre risk att de behöver ställas in utan förvarning.

Det här innebär att det återigen går att resa till Arlanda med pendeltåget på helgen, att det inte krävs något byte i Västerhaninge för resor till Nynäshamn och att det går snabbtåg till Nynäshamn på helgen igen.

För att minska risken för trängsel kommer det att vara långa tåg på en del avgångar som normalt körs med korta tåg.

Enklaste sättet att veta hur man kan resa med pendeltågen är att söka sin resa på sl.se. Viktigt att tänka på är att det kan uppstå andra oväntade störningar i trafiken som gör att tåget inte går som det ska. Det bästa är att hålla sig uppdaterad på trafikläget på sl.se.

Källa: SL