Storbritannien: Voestalpine Railway Systems får stororder på HS2

Föreslagen design av HS2:s framtida rullande materiel av Hitachi och Alstom joint venture. Bild: Wikipedia Common, kredit: Hitachi Rail

High Speed ​​​​2 (HS2), den nya brittiska höghastighetslinjen från London till nordvästra England, är för närvarande Europas största infrastrukturprojekt.

Voestalpine Railway Systems, världens ledande leverantör av systemlösningar för järnvägsinfrastruktur, levererar ett heltäckande paket från sin järnvägsportfölj för bygget av detta framåtblickande järnvägslinje - från höghastighetsväxlar och signalteknik.

För detta ambitiösa megaprojekt utvecklade voestalpine Railway Systems också en helt ny växelgeometri.

Kontraktsförhandlingarna med det brittiska företaget High Speed ​​​​Two Ltd. slutfördes framgångsrikt den 7 mars 2023. För de deltagande voestalpine Railway Systems-företagen i Österrike, Tyskland och Storbritannien representerar den totala ordervolymen på nästan 210 miljoner GBP (cirka 236,56 miljoner euro) det mest omfattande projektet i historien.

- Denna rekordorder bekräftar återigen vår strategi och vår globala kompetens inom detta segment. Järnvägsinfrastruktursegmentet har utvecklats extremt tillfredsställande i flera år", säger Herbert Eibensteiner, VD för voestalpine AG och Franz Kainersdorfer, medlem av ledningsgruppen för voestalpine AG och chef för voestalpine Metal Engineering Division.

18 tåg i timmen

HS2 höghastighetståg kommer att ansluta London till West Midlands med en oöverträffad hastighet på upp till 360 km/h. De största växlarna kommer att ha grenhastigheter på upp till 230 km/h för att möjliggöra frekvensmål på 18 tåg i timmen i varje riktning. Denna konstruktion krävde utvecklingen av en ny switchgeometri. Leveransordern föregås därför av en omfattande designorder för en ny höghastighetsbrytare: den största växeln i världen som någonsin har utvecklats i enlighet med alla europeiska standarder för accelerations- och andra värden.

Källa: Voestalpine Metal Engineering Division.