Øresundsbron justerar sina priser och rabattavtal

Öresundsbron. Foto: karl hornfeldt/unsplash

Øresundsbrons priser sänks i en tid med hög inflation och stigande priser. Nu blir det billigare för alla avtalskunder som kör över bron.  Nu ersätts BroPass-rabattavtalen med nya rabattavtal.

ØresundGO blir namnet på det nya rabattavtalet för privatkunder. För pendlare och företagskunder kommer produkterna att byta namn till ØresundPENDLARE och ØresundBUSINESS. Senast den 31 maj kommer företaget att lansera rabattavtalet ØresundPENDLARE+, vilket är ett periodkort som gör det möjligt för pendlare att köra över bron så mycket de vill till ett fast pris under en 30-dagarsperiod. 

"Vi arbetar för en mer integrerad Öresundsregion, där det är lätt att bo och arbeta på båda sidor av Öresund. Med vårt nya periodkort blir det smidigare och ännu billigare att pendla mycket över Øresundsbron. Priset sjunker mest för dem som reser mycket, säger Berit Vestergaard, försäljnings- och marknadsdirektör på Øresundsbron.

Företaget lanserar en ny hemsida för att förbättra kundupplevelsen. En ny app är också på gång. Kunderna behöver inte längre bry sig om en teknisk brobizz-enhet, utan kan registrera bilens registreringsskylt via deras hemsida. Resan genom betalstationen blir enklare och det är bättre för miljön att inte längre producera och hantera brobizzar.

– Nu blir det lättare att vara kund och resa över bron. Det gäller allt från att hitta de bästa priserna till att hantera ’Mitt konto’, få en överblick över resorna och få tillgång till trafikinformation, säger Berit Vestergaard.