Vatten Avlopp Kretslopp 2023 - tvådagarskonferens i Helsingborg

Foto: VA-guiden

Den nationella konferensen Vatten Avlopp Kretslopp är den årliga mötesplatsen för alla som arbetar med små avlopp, dagvatten och VA-planering. Varje år deltar flera hundra experter, tjänstemän och konsulter från hela Sverige för att utbyta erfarenheter, inhämta kunskap och få inspiration.

VA-guiden, Helsingborgs stad, Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp och Visit Skåne bjuder in till en tvådagarskonferens med fokus på vatten, avlopp och miljö ur både ett lokalt och nationellt perspektiv.

På programmet:

  • Expertsamtal i morgonsoffan
  • Utdelning av Avlopp & Kretsloppspriset 2023
  • Möjlighet till mingel och besöka VA-utställningen: 36 olika företag visar sina produkter och tjänster inom små avlopp, dagvatten och VA-planering.

Utdelning av Avlopp & Kretsloppspriset 2023
Vinnarna av priset delas i år och går till Väddö Golfklubb och Anders Solvarm, som båda resurseffektivt och säkert återvinner vattnet och näringen i avloppsvatten i den nära miljön. Båda vinnarna har anläggningar som också fungerar som demonstrationsexempel och därigenom kan bidra till spridning av kunskap och ökad acceptans för avlopp i kretslopp.

Priset delas av pristagarna och utgörs bland annat av 25 000 kr i resestipendium, en toalett genom Toaletter Utan Gränser i ett låginkomstland, guldkannan Towa och ett hedersdiplom.