Sigma Technology expanderar med nytt Sundsvallskontor

Richard Gustafsson, VD på Sigma Technology IT Infra och Johan Thornadtsson, VD på t Sigma Technology Information. Foto: Sigma

Sigma Technology expanderar i Sundsvall med ett nytt kontor som fokuserar på IT-infrastruktur och produktinformation. Det globala konsultföretaget har valt att satsa i regionen tack vare väletablerade statliga myndigheter och stora IT-avdelningar. Kontoret siktar på att öka sin marknadsandel i regionen och erbjuda omfattande tjänster till kunderna.

Sigma Technology Group, ett globalt teknikkonsultföretag, har meddelat att man öppnar ett nytt kontor i centrala Sundsvall. Två företag från Sigma Group kommer gemensamt verka i regionen; Sigma Technology IT Infra och Sigma Technology Information. Fokus kommer primärt att ligga på tjänster inom produktinformation och IT-infrastruktur. Målet är att öka marknadsandelarna i motsvarande områden och erbjuda konsulttjänster.

Sundsvall är hemort för flera statliga myndigheter och stora IT-avdelningar. Det gör Sundsvall till ett perfekt område för konsultföretaget att växa i. Som ett erkännande för stadens insats kring digitalisering blev Sundsvalls kommun belönad med utmärkelsen ”Sveriges digitaliseringskommun“ under 2022. Det gör kommunen till en lovande plats för avancerade digitala tjänster. Dessutom har Sundsvalls kommun beslutat att växla upp arbetet med näringslivsfrågor för att förbättra regionens företagsklimat och skapa 5 000 nya jobb. Det nya kontoret i Sundsvall kommer stärka företagets närvaro i norra Sverige, där det redan finns en betydande kundbas, och bidra till kommunens utvecklingsarbete med att skapa nya arbetstillfällen för medborgarna.

Richard Gustafsson, VD på Sigma Technology IT Infra, uttrycker sin entusiasm för den nya etableringen:

– Med vår nya etablering i flera svenska städer så kommer vi växa lokalt genom att ta över fler marknadsandelar. Vi är glada över att kunna ta vår kompetens inom IT-infrastruktur till Sundsvall och erbjuda professionella konsulttjänster till våra kunder. Med Sundsvalls fokus på digitalisering och stadens vibrerande företagsklimat, så ser vi väldigt mycket potential i att kunna växa i regionen.

Johan Thornadtsson, VD på t Sigma Technology Information, tillägger:

– Vår strategi är att erbjuda de bästa möjliga tjänsterna till våra kunder, och ett nytt kontor gör det möjligt för oss att vara mer tillgängliga och lyhörda till deras behov. Produktinformationsteamet i Sundsvall har framgångsrikt hjälpt lokala kunder under flera års tid, och det nya kontoret kommer föra teamet ännu närmare varandra. Tillväxten inom produktinformation kommer fokusera på att förvärva nya kunder i regionen och utöka Sigma Technologys expertis inom samtliga produktinformationsområden.