Filip Palmkvist blir ny VD på ASB VA-automation

Uniwater, en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-infrastruktur, har rekryterat Filip Palmkvist som VD för dotterbolaget ASB VA-automation. Filip är en erfaren ledare med bakgrund inom produktion och underhåll. Han efterträder Kenneth Rydin, en av de tre grundarna av ASB, efter 15 år på posten.

Filip Palmkvist har drygt 10 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin, och lämnar tjänsten som Manufacturing Manager på CEJN för att gå in i rollen som VD för ASB. Det som lockade honom med tjänsten var företagets potential och viktiga samhällsfunktion, samt koncernen Uniwaters expansion. Filip har också har hög ambition för företaget och ser fram emot att utveckla verksamheten, hitta nya möjligheter och erbjudande och kunna ta plats gällande hållbarhet och energieffektivisering.  

– Det ska bli otroligt intressant att driva ASB och få bidra med min kunskap och kompetens. Jag ser likheter med mina tidigare erfarenheter där jag har jobbat väldigt kundfokuserat - jag drivs av att skapa största möjliga värde för kunden. Dessutom är det spännande med allt nytt – ny roll, nytt bolag, ny bransch. Vatten och avlopp är grundläggande funktioner i alla samhällen och jag blir motiverad av att kunna bidra, säger Filip Palmkvist.

Ledarskap och gemenskap
Utmaningar och lagprestationer är något som både driver och intresserar Filip. Han har erfarenhet av att leda verksamhet med upp till 80 personer och han ser sig hellre som ledare än chef. Med inspiration från lagidrotten så drivs han av att se människor växa genom engagemang, motivation och inspiration.

”Om alla vill vara med och bidra så kommer vi att uppnå fantastiska resultat” menar Filip.

Rekryteringen av Filip Palmkvist som efterträdare till Kenneth Rydin är ännu en viktig tillsättning för Uniwater då ASB:s tjänster är bärande inom koncernens affärsområde Uniwater Automation.

– Jag är nöjd med att få in Filip i denna roll. Hans erfarenhet av produktion, ledarskap och lagarbete kommer att ge oss möjligheter att nå den tillväxt vi har som strategiskt mål. Han kommer i sin nya roll att få tillgång till mycket erfarenhet och kunskap både från tidigare VD:n Kenneth Rydin och ASB:s övriga personal. Jag och Uniwaters ledningsgrupp är tacksamma för Kenneths mångåriga arbete inom ASB. Alltifrån starten av bolaget för 15 år sedan, till där vi är idag. Det är stora skor att fylla, men vi är övertygade att vi har hittat rätt person för uppdraget, säger Fredrik Jonsson koncern-VD för Uniwater.