Swedavia utser Kristina Ferenius till ny Chief Financial Officer

Kristina Ferenius. Fotograf: Bengt Alm

Swedavia utser Kristina Ferenius till ny Chief Financial Officer (CFO) samt ny ledamot i Swedavias koncernledning. Kristina tillträder tjänsten senast 1 augusti.

Kristina Ferenius har en Ekonomie Magisterexamen med inriktning mot redovisning från Stockholms universitet. Hon har också mångårig och bred erfarenhet inom ekonomistyrning, finanshantering samt affärs- och verksamhetsutveckling. Hon arbetar idag som CFO på Sveaskog och har dessförinnan bland annat arbetat i bolag som Specialfastigheter, Coor Service Management, Encon group/Enaco och Huge Fastigheter.

– Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Kristina välkommen till Swedavia. Kristina har bred och relevant erfarenhet från liknande befattningar i olika typer av bolag. Hennes engagemang, affärsmässighet och resultatinriktning och hennes starka, inlyssnande ledarskap kommer att bidra till Swedavias fortsatta utveckling, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef på Swedavia.

– Swedavia har drivit på en spännande utveckling när det gäller hållbarhet och innovation, till exempel fossilfria flygplatser. Att få vara med på den fortsatta resan tillsammans med mina nya kollegor känns väldigt bra och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av Swedavia, säger Kristina Ferenius.

Kristina Ferenius efterträder Mats Påhlson som till sommaren lämnar Swedavia för att arbeta i egen verksamhet.