Mer Sverige och Circle K gör det enklare för elbilisterna

Mer Sverige och Circle K förenklar tillgängligheten för elbilisterna. Foto: mer

Nu står det klart att ett roamingsamarbete är på plats mellan Mer Sverige och Circle K. Det betyder bland annat att båda parternas publika laddplatser kommer att öppnas upp och blir tillgängliga för varandras respektive kunder, såväl privat- som företagskunder.

Samarbetet innebär ett bättre erbjudande som förenklar betalning och ger smidigare tillgänglighet till ett större nätverk av publika laddare för slutkunder.

Mer Sverige intensifierar satsningen på utbyggnaden av laddplatser med snabbare laddning i det publika laddnätverket. Som ett led i att ytterligare förenkla för elbilisterna fördjupas nu samarbetet med befintliga partnern Circle K. Roaminglösningen ger båda aktörernas kunder tillgång till varandras publika laddnätverk i Sverige med kundens befintliga betallösning, vilket innebär att kunderna totalt får enklare tillgång till fler laddplatser – och det blir samtidigt lättare att hitta laddare via företagens respektive appar, oavsett vem man är kund hos idag.

Vi fortsätter att göra det enkelt för elbilsföraren att ladda längs vägen. Roamingsamarbeten med premium-partners som likt Circle K delar vår syn på hur vi kan skapa en bra och proffsig laddupplevelse för kunden är en viktig del i detta arbete. Utöver det satsar vi vidare på att bygga fler och större laddplatser med supersnabbladdning i vårt publika laddnätverk strategiskt placerade intill restauranger, köpcenter, matbutiker och längs trafikerade vägar, säger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.

Båda parter har sett ett behov av en offensiv satsning, vilket är bakgrunden till det fördjupade samarbetet. Företagen har samarbetat sedan 2015 och idag finns det totalt cirka 40 snabbladdare under Mer’s varumärke på Circle Ks stationer. Dessa ingår i laddkoncernen rikstäckande publika laddnätverk med drygt 3 000 laddpunkter placerade på strategiska platser i hela Sverige. Circle K har även 120 egna laddplatser med supersnabbladdning som nu blir tillgängliga för Mer’s kunder.

Samarbetet beräknas vara igång inom kort.

Samarbetet i korthet:

• Mer’s och Circle Ks laddare blir synliga i varandras appar
• I apparna syns tydliga priser för laddningen
• Apparna ger även en översikt över alla laddstationer och vad det är för typ av laddare på respektive site
• Slutkunden betalar enkelt via sitt Mer-abonnemang även på Circle Ks laddare och vice versa