TPL-aktören Speed Group hackad

Speed Group har drabbats av ett IT-angrepp. Arkivbild

TPL-aktören Speed Group har drabbats av ett IT-angrepp. Den dagliga verksamheten är för tillfället påverkad. Bolagets cyberförsäkring har aktiverats och erfarna tekniker arbetar med att lösa situationen. I nuläget kan Speed Group inte ange en tidpunkt för när verksamheten kan vara i full drift igen. Händelsen kommer att anmälas till både polisen och Datainspektionen.

– När vi upptäckte att vi var drabbade kopplades ett erfaret team av tekniker in. De arbetar med att lösa situationen och säkerställa att alla system är säkra innan vi återstartar verksamheten. Vi har en tät dialog med våra kunder och medarbetare och de uppdateras löpande. I nuläget kan vi inte ange någon tidpunkt för när verksamheten kan vara helt i gång, säger Camilla Parneving, kommunikations- och marknadschef på Speed Group.  

Speed Group är en av Svergies största TPL-aktörer med kontor i Borås och sex TPL-lagersiter i Borås, Göteborg och Stockholm. Totalt har Speed 200 000 kvadratmerter lageryta. Bolaget har också omfattande verksamhet inom bemanning och rekrytering och sysselsätter totalt omkring 1 600 personer.