Deutsche Bahns infrastrukturchef Pofalla avgår

Ronald Pofalla kommer att lämna sin post i april 2022 som infrastrukturchef på tyska Deutsche Bahn. Det meddelade gruppen nyligen. 62-åringen lämnar företaget på egen begäran efter drygt sju år, enligt uttalandet. Pofalla, en gång chef för tyska förbundskansliet under Angela Merkel, bytte från politiken till järnvägen i januari 2015. Han har varit ansvarig för infrastruktur sedan 2017. Det är oklart vem som följer Pofalla. Foto: Deutsche Bahn

Ludolf Kerkeling, VD för European Railway Network (NEE), som representant för godsjärnvägarna, lämnade nyligen ett uttalande med anledning av DB:s styrelseledamot Ronald Pofallas, aviserade avgång:

- Den federala regeringen måste beslutsamt och grundligt ta itu med de uppenbara problemen som kännetecknas av tysk järnvägsinfrastruktur.

Inte bara fylla posten

- Att driva järnvägsinfrastrukturen i samhällets intresse och på ett kundorienterat sätt är en av de centrala hävstängerna för trafikomvandlingen. Vi hoppas att den federala regeringen, som ägare av gruppen, inte bara kommer att fylla infrastrukturavdelningen i koncernstyrelsen efter Pofallas avgång.

Istället måste efterträdaren först förklara vilken strategi och struktur vederbörande tänker förverkliga för att göra järnvägsinfrastrukturen till hörnstenen i ett hållbart transportsystem. Alla järnvägsföretag är i grunden beroende av bästa prestanda, tillväxtorientering och valuta för pengarna från DB-koncernens infrastrukturdivisioner, som den driver för den federala regeringen.

Pressmeddelande NEE