Bayersk plan: Snabbare med ICE till Münchens flygplats

Deutsche Bahns ICE-tåg på väg till München. Foto: DB, kredit: Frank Barteld

Att kunna köra med ICE till Franz Josef Strauss flygplats i München är en länge efterlängtad möjlighet för den bayerska delstatsregeringen.

Detta mål vill man uppnå med en steg-för-steg-plan. Bayerns transportminister Kerstin Schreyer informerade representanter från Münchens flygplats, Deutsche Bahn och Lufthansa, nyligen om dessa planer.

Den ytterligare förbättringen av förbindelsen ska ske via ett steg-för-steg-koncept. De olika etapperna utarbetas för närvarande av experter på uppdrag av delstatens regering som en del av undersökningarna i programmet "Järnvägsexpansion München-regionen".

Steg-för-steg-planen ska nu samordnas ytterligare mellan parterna. En publicering ska ske under våren 2022.

Schreyer gör det klart: "Det hela kommer inte att fungera utan den federala regeringen. Den är ansvarig för den nödvändiga utbyggnaden av järnvägsinfrastrukturen och långväga passagerartransporter på järnväg.

För att kunna gå vidare med de första viktiga stegen i betydelsen av det framväxande steg-för-steg-konceptet, har en "Intermodalitets"-arbetsgrupp redan inrättats med representanter från transportministeriet, Münchens flygplats, järnvägarna och Lufthansa.

Pressmeddelande från tyska Statens bostads-, bygg- och transportministerium