Ny version av dataprogram för brokonstruktioner

Allplan Bridge är världens första BIM-programvara för brokonstruktioner. Bild: Allplan

Allplan meddelar att Allplan Bridge 2022 nu finns tillgänglig. Allplan Bridge är världens första BIM-programvara som gör det möjligt att arbeta från en parametrisk 4D-modell för strukturanalyser, förstärkningsdesign och detaljer med en enda lösning. Den nya versionen introducerar en ny modelleringsmetod för att enkelt och snabbt skapa exakt geometri för prefabricerade balkar. 

Dr Detlef Schneider, vd för Allplan, kommenterar: "Allplan Bridge's uppsättning kraftfulla funktioner och dess användarvänliga gränssnitt gör den till den mest effektiva BIM-programvaran för brodesign på marknaden. Med den nya modelleringsmetoden för prefabricerade balkbroar och dess förbättrade verktyg för optimerade BIM -arbetsflöden, Allplan Bridge låter ingenjörer fokusera på det de gör bäst: designa och bygga attraktiva och säkra broar".

– Det här är en viktig milstolpe när det gäller innovation, eftersom Allplan Bridge nu erbjuder en unik lösning för 3D -modellering av prefabricerade balkar, säger Gregor Strekelj, produktchef Infrastruktur på Allplan.

Klobucar, broingenjör och delägare i Ko-Biro är övertygad: ”Det nya modelleringsarbetsflödet tillåter oss faktiskt att generera 3D BIM och detaljera modeller av prefabricerade balkbroar på nolltid. Speciellt på grund av användningen av 3D-mallar och den nya elementtypen länkbalk. Med denna 3D-modelleringsmetod kan användning av BIM -metoden nu vara tillämplig för dessa typer av broar”.