Leveransen av nya Kvarkenfärjan Aurora Botnia skjuts fram till slutet av augusti 

Aurora Botnia på testfärd. Foto: Wasaline

Varvet i västfinlänska staden Raumo meddelar att den nya Kvarkenfärjan levereras i slutet av augusti. Med den nya tidtabellen får man mer tid för att bygga ut fartygets huvudsakliga driftssystem, skriver nyhetssajten Svenska Yle. 

Än en gång försenas Botnia Aurora och Wasaline får fortsätta vänta på sin nya färja från varvet Rauma Marine Constructions (RMC). 

Samtidigt som förberedelserna fortskrider har Aurora Botnias tidtabell för leveransen blivit längre. I slutet av augusti levereras färjan. Med den förlängda tidtabellen fås mer tid för idrifttagning av fartygets huvudsystem. 

Ett väntat beslut 

Wasalines VD Peter Ståhlberg är inte överraskad över förseningen, tvärtom har de sett vartåt det lutar en längre tid. Enligt Ståhlberg är det svårt att ta igen förlorad tid i en månad som juli. 

– Allt har gått långsammare än beräknat. Kanske vi var lite mer hoppfulla där vid midsommar men sen när det drar ut i juli och semestertider är det naturligt att det tar ännu längre, säger Ståhlberg till nyhetssajten Svenska Yle.