Norska Boreal satte in en ny och specialanpassad buss av typ Volvo 9711 HD mellan Narvik - Tromsø.

Den nya bussen, som är av typen Volvo 9711 HD, har 8 specialanpassade solstolar och 22 turbostolar av hög standard. Foto: Boreal Travel

Den 1 april i år inledde Boreal verksamheten vid Narvik - Tromsø Health Express, som transporterar passagerare till och från officiellt godkänd behandling vid universitetssjukhuset i norra Norge.

- Nu sätter vi in ​​en helt ny buss. Detta är en specialanpassad resebuss som säkerställer hög komfort för användargruppen, säger vd Owe André Askeland i Boreal Travel.

Boreal är ISO 9001-certifierat, vilket tvingar gruppen att arbeta för nöjda kunder.

- Kvalitet är ett av kärnvärdena i Boreal, och våra skickliga medarbetare arbetar varje dag för att säkerställa att passagerarna får en bra och säker reseupplevelse. Vi har lång erfarenhet av att tillhandahålla god service genom vår bussresa, och vi tar detta med oss ​​i driften av Health Express, säger Askeland.

Hälsoarbetare ombord

Förutom föraren servas bussen av auktoriserad vårdpersonal.

- Hälsoexpressen är en viktig och socialt fördelaktig tjänst, och vi gör vårt yttersta för att göra resan både säker och bekväm, säger Askeland.

Bussen har plats för rullstol, en specialanpassad toalett och en separat arbetsplats för hälsoarbetare.

Det finns laddpunkter för alla passagerare, och bussen är också utrustad med fyra bildskärmar för information och video, vilket säkerställer att det finns lätt synliga informationsytor för alla passagerare. Bussen har ett informationssystem i realtid och en kamera är också installerad som visar vägen framför bussen på bildskärmarna.

 Boreal med turbokomfort på Helseekspressen

Resenärer får gratis kaffe och te ombord, och dessutom kommer det att finnas möjlighet att köpa kalla drycker och snacks, som choklad, kex och läsk.