Alstom supportar Deutsche Bahns digitala rälsprogram i Tyskland

Med digitaliseringen blir järnvägen uppkopplad. Allt från spår, växlar och andra anläggningsdelar till trafikläget eller även bokningsläget för tåg, transporter och resor hålls uppdaterat och tillgängligt digitalt. Foto: Alstom

Franska Alstom har valts ut för installering av digital förreglingsteknik på tyska linjesektionen Lichtenfels-Coburg-Sonneberg i delstaten Thüringen och Bayern.

Denna teknik kommer att hjälpa till att kanalisera information om järnvägskontroll digitalt, vilket förbättrar linjens passagerarkapacitet och konsistens, tillsammans med minskningen av koldioxidutsläpp.

För att kunna distribueras av Alstom på uppdrag av DB Netz, ett dotterbolag till Deutsche Bahn (DB), kommer tekniken att underlätta DB:s så kallade ”Digitale Schiene Deutschland-program.”

Företaget kommer att ersätta de nuvarande hopkopplingarna på bansträckan Lichtenfels-Coburg-Sonneberg med den nya digitala förreglingslösningen senast i slutet av 2023.

Efter installationen skickas kontrollkommandona via en fiberoptisk kabel och ett datanätverk, som styr alla sådana komponenter som övervakar växlar, vakanssignaler och förmedlar annan information.

Företaget hävdade att den nya lösningen kommer att minimera störningar inom systemet samtidigt som den uppfyller de moderna kommunikationskraven.