Altran ska leverera tekniklösningar till Hyperloop

Bild: Camilo Sanchez

Teknikföretaget Altran, som är en del av Capgemini-koncernen, ska hjälpa till att utveckla det omsusade framtidsprojektet Hyperloop från sitt nybyggda teknikcenter i Toulouse i Frankrike. Ett samarbetsavtal mellan Altran och Hyperloop har nyligen undertecknats.

Från det nya teknikcentret, som tas i drift i början av 2021, kommer Hyperloop få den tekniska kompetens det behöver vad gäller till exempel prestanda, mekanisk och fysisk teknik, systemarkitektur och mjukvaruutveckling. I Toulouse kommer Altran avdelat ett tiotal ingenjörer till projektet.

Dessutom kommer Altran stödja projektet med tvärfunktionella kompetenser för att garantera och påskynda dess framåtskridande och för det ändamålet mobilisera ”fler dussintals” ingenjörer, skriver Atrans i ett pressmeddelande.

Hyperloop är ett varumärke för ett nytt transportsystem för passagerar- och godstrafik som består av stålrör där kapslar transporteras. Enligt tidiga beräkningar ska systemet kunna transportera kapslarna i hastigheter över 1 200 km/t.