Ernströmgruppen går in i VA-segmentet

Ernströmgruppen förvärvar det norska bolaget IPJ. Foto: Ernströmgruppen

Det norska bolaget Ingeniørfirma Paul Jørgensen, IPJ, specialister inom drift- och övervakningslösningar och tjänster för vatten, avlopp och miljö, blir idag en del av det privata industrikonglomeratet Ernströmgruppen.

IPJ är specialiserade på driftskontroll och automationslösningar till vatten och avloppsanläggningar. Deras produkter och tjänster säkerställer vattentillgång och behandlar avloppsvatten på ett säkert och effektivt sätt, med optimal positiv miljöpåverkan. Bolaget verkar idag primärt i Norge med Trondheim som bas och omsätter cirka 40 miljoner norska kronor med sina 12 automationsspecialister.

– Jag är väldigt glad över att ägaren och VDn, Dagfinn Sten, valt oss som ny ägare och att han och hans team inte bara vill fortsätta utveckla detta fina nischbolag, utan även hjälpa oss bli en positiv kraft inom detta viktiga område. Ernströmgruppen har en stark ambition att vara en positiv kraft för en bättre framtid inom miljöområdet, varav rent vatten är ett av våra fokusområden, säger Ernströmgruppens vd, Pontus Cornelius.

– Vi är övertygade om att Ernströmgruppen blir en stabil och långsiktig ägare till IPJ, som möjliggör fortsatt utveckling av företaget och branschen. För oss har det varit viktigt med Ernströmgruppens önskan om att behålla vår entreprenörskraft, och samtidigt hjälpa IPJ att bli en del av Ernströmgruppens ambition att göra bra bolag bättre för en hållbar och digital framtid, säger IPJ’s ägare, Dagfinn Sten.