Dags för Stadsbyggnadsdagarna i Borås

Stadsplanerare och arkitekter samlas till Stadsbyggnadsdagarna i Borås. Foto: Borås Stad

Den 11-12 mars står Borås värd för Stadsbyggnadsdagarna på Borås Kongress med 100 anmälda deltagare. Kongressen arrangeras varje år av Föreningen Sveriges Stadsbyggare. I det späckade programmet kommer deltagarna under dagarna bland annat att få ta del av Borås resa från 80-talet till våra dagar.

Borås utveckling får en stor del under dagarna men det finns även tid för studiebesök varvat med intressanta föreläsningar kring stadsutveckling. Troed Troedsson, en av Sveriges populäraste föreläsare, berättar om samhällets förändringstryck som man inte sett maken till sedan industrialismens genombrott.

– Det är med glädje vi hälsar stadsbyggare och samhällsutvecklare från hela Sverige välkomna till Borås. Vi utbyter erfarenheter, lär av varandra och går stärkta från Stadsbyggnadsdagarna med ny energi säger Bengt Himmelmann, Chef för Strategisk samhällsplanering Borås Stad.

– Många av oss Boråsare är stolta över utvecklingen av vår stad och de förbättringar som gjorts och planeras. Jag är därför extra glad att vi även får visa upp det för andra stadsbyggare i Sverige. Det är just det här som är styrkan med kongresser, att vi får chans att visa upp vår stad men även ta del av ny information från de bästa föreläsarna säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

Föreningens syfte är sedan mer än ett sekel enligt stadgarna att ”befordra utveckling, fortbildning, samarbete och information inom samhällsbyggandet, särskilt det kommunal-tekniska verksamhetsområdet”.