Prime Penguin vidgar sitt internationella nätverk

Peter Thyrén, Elanders och Joakim von Oldenskiöld, Prime Penguin. Foto: Prime Penguin

Svenskgrundade Prime Penguin erbjuder e-butiker att upphandla sin logistik via ett globalt nätverk av utvalda och anslutna logistikbolag, 3PL. Fördelen att gå via Prime Penguin och dess plattform är att man som e-butik får full kontroll på sina lager och logistikflöden, samtidigt som betydande IT-kostnader undviks exempelvis integration, underhåll och support.

Det är i samarbete med Elanders och deras verksamhet i Kalifornien som plattformen nu blir tillgänglig på andra sidan Atlanten. Användarna kan därmed också erbjudas integrerad tredjepartslogistik för USA i plattformen.

– Då vi inom Elanders sedan tidigare har flera siter i USA ser vi detta som ett bra första steg och en möjlighet att tillsammans med Prime Penguin kunna erbjuda svenska e-handlare ett tydligt och enkelt gränssnitt inkluderat 3pl-tjänster i USA där vår ambition är att växa ytterligare med våra kunder” säger Peter Thyrén på Elanders.

USA adderas så till Prime Penguins nätverk, som sedan tidigare består av logistikpartners i nSverige, Norge, Tyskland, Australien och Storbritannien.

– Många e-handlare har en efterfrågan i USA, men det är varken tids eller miljömässigt optimalt att skicka varje enskild order tvärs över Atlanten. Istället möjliggör Prime Penguin att enkelt etablera satellitlager på plats, säger Joakim von Oldenskiöld.

Joakim von Oldenskiöld grundade Prime Penguin tillsammans med Mikael Johansson 2016. Tjänsten, som vann e-commerce Germany Awards förra året som bästa logistiklösning, hjälper e-butiker att upphandla, outsourca och kontrollera hela sin logistik i ett digitalt och molnbaserat gränssnitt.