Elfordon Sverige ​och GreenCharge​ i samarbete för elbilsladdning

Elfordon Sverige och GreenCharge i projektsamarbete. Foto: Miljöfordon Syd

Elfordon Sverige Ekonomisk Förening ​och GreenCharge​ samarbetar nu för att möjliggöra ett nordiskt roamingnätverk som skall vara öppet för alla parter. GreenCharge`s HUB tillhandahåller en plattform skapad för alla intressenter på marknaden avseende mobilitet för elfordon. Det ger ökad synlighet och tillgänglighet till befintlig infrastruktur och bättre täckning till alla tjänsteleverantörer. Eftersom hubben säkrar de kompatibla transaktionerna, ökar paletten av tjänster för att möta varje användares unika behov.

CPO, Charge Point Operator, får ökat utnyttjande och kontroll av utrustning. EVSP, EV-Tjänsteleverantör, får ökad kundnytta genom tillgång till mer infrastruktur. Parkeringsoperatörer är dessutom en part av HUB. EV-föraren kommer därför också att kunna hitta mer infrastruktur för parkering.

– Jag är mycket glad över att Elfordon Sverige och GreenCharge väljer att göra detta projekt tillsammans, ​säger G​reenCharge vd Per-Henrik Fridolfsson.

– Vi värdesätter denna typ av samarbete som ger våra konsumenter enkelhet och tillgänglighet vid laddning​, säger Johan Konnberg, Elfordon Sverige Ekonomisk Förening.

HUB-tjänsterna är molnbaserade och byggda med blockkedjeteknik och IOT i åtanke. Säkerhet och enkelhet för transaktioner och tjänster ger tillträde till öppna API:er och standardiserade protokoll.