Bron över Kalix älv öppnas tidigare än beräknat

Kalixbron öppnas för trafik. Foto: Trafikverket

Trafikverket har tillsammans med entreprenören arbetat dygnet runt med att förstärka älvbotten vid ett av brofästena vid Kalixbron. Nu öppnas bron åter för trafik, en vecka tidigare än beräknat.

– Förutsättningarna har varit utmanande, men alla inblandade har jobbat stenhårt och visat på ett stort engagemang, säger Jesper Klefsjö, distriktschef Investering Nord på Trafikverket.

E4-bron över Kalix älv stängdes av efter att förändringar i älvbotten vid ena brostödet upptäckts under en av de återkommande dykinspektionerna. Sedan dess har Trafikverket och entreprenören jobbat dygnet runt för att åtgärda brostödet och göra det möjligt att åter kunna färdas säkert över bron.

– Vi har under hela arbetet haft säkerheten i fokus. Och det känns jättebra att vi nu, tidigare än beräknat, kan trafikera bron på ett tryggt sätt. Vad som orsakade förändringarna på älvbotten som gjorde att vi tvingades stänga är för tidigt att svara på i nuläget, men vi fortsätter att noggrant utreda orsaken, säger Klefsjö.