Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Tunneln gör det möjligt att nå Arlandastad direkt från terminalerna på Arlanda. Foto: Scandinavian XPO

Infrastrukturen vid Sigtunaavfarten förbättras med en ny tunnel under E4:an, en tunnel som gör det möjligt att nå Arlandastad direkt från terminalerna på Arlanda. Den nya tunneln skapar ökad tillgänglighet mellan Arlanda och Arlandastad, samtidigt som den öppnar upp för nya etableringar i området mellan Arlanda flygplats och nya mötesdestinationen Scandinavian XPO. Tunneln skapar utvecklingsmöjligheter för både Arlandastad och Scandinavian XPO som byggs i området.

– Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt. Den nya tunneln förbättrar flödet och binder ihop såväl Arlanda och Scandinavian XPO som hela den västra och östra sidan av E4:an på ett nytt sätt som påverkar all kommunikation i området och öppnar upp för nya spännande etableringar, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Syftet med tunneln är att generera bättre flöde för besökare och eventdeltagare men även för att underlätta kommunikationen i hela området. Den skapar också tillgänglighet mellan östra och västra Arlandastad. Öster om Arlandastad finns oexploaterad mark som är en del av Airport City-området och väntas bebyggas de kommande åren. Byggstart för tunneln är nu i december och redan till våren 2021 kommer den att vara klar:

Källa: Scandinavian XPO