Norvik Hamn har fått sin fraktadress

Stockholm Norvik Hamn har fått FN:s adresskod. Foto: Stockholms hamnar

Stockholm Norvik Hamn har fått sina adresskoder, en för containerterminalen och en för roro-terminalen. Koden sätts efter FN:s kod för handel och transport, mer känd som UN/LOCODE. Det är en milstolpe för Stockholm Norvik Hamn och en bekräftelse på att hamnbygget håller både tidplan och budget.

 Alla containrar som idag går till Frihamnen i Stockholm, får ny adress från och med maj 2020 – Stockholm Norvik Hamn. Containrar på väg till Stockholm ska vara märkta med den nya adresskoden, varifrån i världen de än kommer. 

 – Hälften av Sveriges konsumtion sker i Stockholmsregionen. Via Stockholm Norvik Hamn tar vi varorna så nära konsumenten som möjligt. Det sparar både tid och pengar samt gör ett mindre klimatavtryck, säger Johan Wallén, marknadschef på Stockholms Hamnar. Att adresskoden nu är på plats betyder att vi passerar ännu en milstolpe innan öppnandet nästa år.

 Stockholm Norvik Hamn blir en av världens modernaste hamnar med högteknologisk utrustning och med ett djup på 16,5 meter som kan ta emot de största fartygen som trafikerar Östersjön. Stockholm Norvik Hamn öppnar enligt tidplan i maj 2020 och är då redo att ta emot fartyg, tåg och lastbilar. Containerhamnen drivs av Hutchison Ports och roro-hamnen av Stockholms Hamnar. Stockholm Norvik Hamns adresskoder är SESTO med kod NCS för containerterminalen och SESTO med kod NRS för roro-terminalen.