Midroc får order på logistiklösningar

Foto: SSAB

Midroc har säkrat ett flertal order inom området Crane Systems till ett sammanlagt ordervärde av cirka 22 miljoner kronor. Orderna gäller nyleveranser och uppgraderingar till SSAB samt en exportorder med Mercedes som slutkund.

Midroc Crane Systems har på kort tid erhållit ett antal nya uppdrag, främst inom området logistiklösningar för industrin i form av automatiserade lager för coils (plåt på rulle) från SSAB. För SSAB i Borlänge gäller orderna dels ett tillägg av lagersystem till Midrocs tidigare kranleveranser och dels lagerstyrning för nio kranar till kallvalsverket.

Vidare har en viktig order till SSAB i Finspång säkrats i form av en komplett leverans av logistiklösning med kran med styrning, säkerhetssystem och lagersystem.Mercedes AG bygger en helt ny bilfabrik i Ungern i staden Kecskemét, 80 kilometer sydost om Budapest. Investeringen omfattar motsvarande 8 miljarder kronor, där man med början 2012 ska tillverka efterträdarna till nuvarande A- och B-klass.  Tillsammans med sin kranpartner Bang Kransysteme har Midroc Crane Systems erhållit ett uppdrag som består elkonstruktion, styrsystem och elutrustning till totalt sex stycken produktionskranar åt Mercedes nya anläggning.