Naturhamnar i Garmins nya elektroniska sjökort

Navigatorbranschen har redan börjat trimma formen inför sommaren och båtsäsongen. I 2011 års version av Garmins BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision finns naturhamnar och gästhamnar med.

- Kartdata är en av de viktigaste beståndsdelarna i en sjökortsplotter och vi är mycket stolta att kunna erbjuda den mest korrekta och uppdaterade databasen av både naturhamnar och vanliga gästhamnar till våra kunder, säger Jan-Åke Arenäs, VD på Garmin Sweden AB.

-  Över 50 procent av alla övernattningar i fritidsbåtar sker i naturhamnar och då var det en självklarhet för oss att implementera den mest heltäckande databasen över naturhamnar i Sverige i våra elektroniska sjökort”, säger Pontus Fernström, produkt- och försäljningschef på Garmin Sweden AB.

 470 naturhamnar utmed svenska västkusten och i Stockholms skärgård finns med i de uppdaterade sjökortsplottrarna. Data är levererad av Hydrographica.

Användaren kan enkelt söka upp den naturhamn man önskar i sin Garmin sjökortsplotter. Man kan läsa en beskrivning om naturhamnen med information om vilka vindar hamnen skyddar för, förtöjningsmöjligheter mm. Använder man sig av BlueChart g2 Vision så kan man sedan låta sjökortsplottern helt automatiskt beräkna en säker färdväg till hamnen, för att sedan bli guidad hela vägen fram.