Bränslecellståg kan rulla i Tyskland 2018

Alstom Transport har skrivit avtal med fyra tyska delstater om utveckling och leverans av bränslecellsbaserade tåg. Foto: Alstom

Alstom Transport har nyligen tecknat en avsiktsförklaring med de tyska delstaterna Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg samt kollektivtrafikmyndigheten i Hessen om utveckling och leverans av en ny generation av utsläppsfria tåg, utrustade med bränsleceller. Två prototyper kommer att testas i de aktuella delstaterna under 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det nya tåget kommer att baseras på Alstoms Coradia-plattform och kommer att tillverkas vid Alstoms produktions- och utvecklingscenter i tyska Salzgitter.

- Denna nya generation av tåg med bränslecellsteknik är den första i världen för passagerartransporter. I tider av ökande kostnader för energi och högre föroreningar, är utvecklingen av ett helt utsläppsfritt tåg nyckeln. Vi är stolta över att framstående partner stödjer och delar vår vision om järnvägstransporter för framtiden, säger Henri Poupart-Lafarge, vd för Alstom Transport.