Nytt parkeringshus i centrala Halmstad

Nu öppnas ett nytt parkeringshus med 360 p-platser i centrala Halmstad.

Lagom till slutspurten på årets julhandel öppnar det nya parkeringshuset Svartmunken med 360 parkeringsplatser.

– Det är väldigt bra att vi nu tillför ytterligare parkeringsplatser till centrum. Det skapar bättre förutsättningar för centrumhandeln och ger oss möjligheter att utveckla Halmstads stadskärna ännu mer, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

P-huset Svartmunken ligger centralt vid Skatteverket, i hörnet av Skolgatan och Fredriksvallsgatan, och det är lätt att ta sig hit via Norra infarten och Järnvägsleden. Härifrån är det nära till hela utbudet av butiker och restauranger i centrum.

– Att det finns goda parkeringsmöjligheter är väldigt viktigt för både dem som besöker centrum och verksamheterna i staden. Det bidrar till god tillgänglighet och en positiv upplevelse. Vi är privilegierade med totalt sex centrala p-hus med 1800 platser, bara 200 meter till våra primära stråk. Förutsättningarna är därmed mycket goda att hitta en parkering i stan och jag hoppas att det nya p-huset ska bidra till att fler väljer att stå i våra centrala p-hus. Det är oerhört uppskattat att entreprenörer och kommunen har gjort det möjligt att öppna parkeringshuset nu till jul, säger Sanna Westerberg, verksamhetschef, Halmstads city.

– Det är många som verkligen har ansträngt sig för att p-huset skulle bli färdigt i tid, en stundtals ojämn kamp mot klockan. Jag vill rikta ett stort tack till alla, såväl entreprenörer som kommunens egen personal, säger Anders Thorén, förvaltningschef, teknik- och fritidsförvaltningen.