Fortsatt Nordensatsning för Air France och KLM

Foto: KLM

Flygbolagskoncernen Air France och KLM ökar antalet flyg från Norden till knutpunkterna Amsterdam (Schiphol) och Paris (Charles de Gaulle) med sex procent under sommaren 2018. Koncernen ökar även tillgängligheten i Norge genom ett utökat samarbete med norska Widerøe.

Air France och KLM fortsätter att stärka sin närvaro i de nordiska länderna och erbjuder under sommaren totalt 566 avgångar i veckan till Amsterdam och Paris varav två helt nya, dagliga, förbindelser. Från den 14 maj i år kan smålänningarna se fram emot ett dagligt flyg mellan Växjö och Amsterdam med KLM. I Norge kan boende i Bergen resa dagligen till Paris med Air France från och med den 26 maj.

– Vi fortsätter att stärka vår position i Norden genom en ökad flygkapacitet, helt nya destinationer och med riktigt bra samarbetspartners. Vi satsar stort på den nordiska marknaden för att ge fler nordbor större flexibilitet och möjlighet att enkelt kunna ta del av vårt världsomspännande linjenätverk, säger Paul Terstegge, Nordenchef för Air France och KLM.

Sedan den 5 mars i år erbjuder KLM tillsammans med det norska flygbolaget Widerøe, ett code share-avtal för destinationer i Norge, vilket innebär att KLM kan erbjuda fler avreseorter i landet och en ökad tillgång till flygbolagets nätverk.

I Sverige och i Finland har KLM ett samarbete med Next Jet och deras ständigt växande nätverk. Sedan ett år tillbaka delar flygbolagen ett code share-avtal som omfattar sju svenska städer; Arvidsjaur, Jönköping, Karlstad, Kramfors-Sollefteå, Lycksele, Vilhelmina och Hemavan-Tärnabysamt städerna Karleby-Jakobstad, Mariehamn och Björneborg i Finland.

På danska marknaden utökas antalet avgångar med KLM till 48 stycken i veckan från Köpenhamn till Amsterdam. Det betyder att KLM kommer att erbjuda sina kunder sju dagliga avgångar, sex dagar i veckan och en dag i veckan där det är sex avgångar.