Kone på plats när Landvetter byggs ut

Foto: Kone

Installationerna av hissar och rulltrappor fördiga under sommaren 2019

Kone har i konkurrens med andra aktörer vunnit upphandlingen och tecknat avtal med NCC om leverans av totalt åtta nya hissar, tio nya rulltrappor samt en ombyggnation av en existerande hiss. Lösningarna har valts utifrån de specifika förutsättningar som gäller i en flygplatsmiljö där det i perioder beräknas vara stort tryck på hissarna och rulltrapporna.

– De har en organisation som på ett kompetent sätt klarar av denna typ av komplexa projekt och för oss på NCC är det viktigt med en trygg partner längs hela vägen. Kone har dessutom redan sedan tidigare hand om servicen på Swedavias hissar och rulltrappor vid Landvetter. Dessa faktorer i kombination med ett attraktivt erbjudande när det gäller pris och helhetslösning, gjorde att valet av leverantör för hissar och rulltrappor blev KONE, säger Emil Löveryd på NCC.

Landvetters flygplats har växt ur den allt ökande mängden resenärer. Det är framför allt större flygplan, samt flöden av passagerare från länder utanför Schengen, som det finns ett behov av att kunna ta emot. NCC har fått ett uppdrag från Swedavia att bygga till tre flygplansgater och två bussgater på den befintliga utrikesterminalen. Den nya terminalen blir totalt cirka 10 000 kvadratmeter. NCC och Swedavia driver projektet i samverkan.