EV-Box utökar i Norden

EV-box grundades 2010 och har över 48 000 uppladdningsstationer i 26 länder. Foto: EV-box

EV-Box, internationell leverantör av uppladdningslösningar till elfordon, utökar nu sitt affärsområde till den nordiska regionen (Norge, Sverige, Danmark, Finland och Island).
 

EV-Box kommer att ledas av ett team med omfattande erfarenhet inom mobil elektricitet och förnybar energi. Teamet kommer att vara placerat i Danmark och Norge, som nyligen nådde en historisk milsten med över 100 000 elfordon på de norska vägarna.

Sveriges betydelse i elfordonsbranschen ökar snabbt. Danmark och Finland har en lägre adaptionsnivå men de har höga förhoppningar om att ändra den rådande trenden. EV-Box kommer att introducera sin smarta laddteknik, hårdvarukvalitet och driftstid som avgörande konkurrensparametrar för att snabbt skapa sig ett namn i den nordiska regionen.

- En pålitlig, smart och uppkopplad uppladdningsinfrastruktur är avgörande för Norge för att behålla sin ledande position i etableringen av eldrivna transporter, säger Morten Rolighed Nielsen som tillträder som Business Development Director för de nordiska länderna efter mer än fem år i ledande positioner inom industrin för uppladdningslösningar och underhåll.
- På grund av den tidiga efterfrågan för elfordon i Norge så blev inte uppladdningsinfrastrukturen genomtänkt och därför saknas smarta uppladdningsmöjligheter.

- EV-Box kommer att ta initiativet till att uppgradera den befintliga infrastrukturen med nya, mer intelligenta, uppladdningsstationer. Dessa kommer inte bara att tillgodose förarna av elfordon men även vara till fördel för dem som äger anläggningen och egendomen. Samma tankegång och tillvägagångssätt kommer att användas i Sverige, Danmark och Finland, säger Kristof Vereenooghe, verkställande direktör för EV-Box.