Guillaume Van Gaver till Tele2

Lars Torstensson avgår som strategi- och tillväxtchef. Foto:Tele2

Guillaume van Gaver har blivit utsedd till internationell marknadsområdeschef och ny medlem i Tele2:s ledningsgrupp. Lars Torstensson, strategi- och tillväxtchef, har också meddelat att han lämnar Tele2 för nya utmaningar utanför bolaget.

 

Guillaume har mer än 20 års internationell erfarenhet inom telekom och handel då han bland annat har arbetat i USA, Europa samt Mellanöstern och tidigare arbetsplatser inkluderar Orange, Mobinil, EE och Dixons Carphone. Guillaume var med och drev expansionen av den egyptiska grenen av Orange från 7 till 21 miljoner kunder under sin tid på bolaget.

I rollen kommer Guillaume ytterst ansvara för Tele2:s verksamheter i Baltikum, Kazakstan, Kroatien, Österrike och Tyskland. Han kommer att börja den nya tjänsten den 5 juli 2016 och rapportera till Allison Kirkby, vd och koncernchef.

 –Jag är mycket glad över att få välkomna Guillaume till Tele2-familjen. Han är en erfaren ledare inom telekomsektorn med många års erfarenhet från olika marknader och företag – och med imponerande resultat. Guillaume kommer att kunna bidra med en bred kompetens – och fransk finess – till Tele2:s ledningsgrupp, säger Allison Kirkby, vd och koncernchef på Tele2.

Lars Torstensson har beslutat sig för att lämna företaget för att anta nya utmaningar. Lars började på Tele2 år 2007 och har sedan dess haft flera ledande positioner inom investerarrelationer, kommunikation, strategi och tillväxt. Lars kommer vara kvar på bolaget fram till mitten av november.

–Jag vill tacka Lars för hans många starka insatser under de 10 år som han har arbetat på bolaget. Lars har varit en sann ambassadör för ”The Tele2 Way” och jag har uppskattat att arbeta med honom – både som kollega och vän. Jag önskar honom all lycka i hans nya utmaningar, avslutar Allison Kirkby.