Jönköping Energi bygger ut laddinfrastruktur

Foto: Fortum

Fortum och Jönköping Energi har inlett ett samarbete för att bygga ut infrastrukturen för elbilsladdning. Satsningen gäller framförallt allt publika laddstationer för allmänheten i Jönköping med omnejd. Utbyggnaden startar under hösten 2016 och omfattar totalt cirka 30 laddstolpar.

Jönköping Energi kommer att äga och förvalta laddstolparna. Tillsammans med Charge & Drive erbjuds en rikstäckande tjänst för laddning av elbilar som länkar samman Jönköping med övriga laddplatser i Charge & Drives nordiska nät bestående av mer än 600 laddstationer.

Utbyggnadsprojektet kommer pågå under två års tid, med möjlighet till förlängning, för att möta det kommande behovet av fordonsladdning.

– Inledningsvis koncentrerar vi oss på attraktiva lägen för publika laddstationer för allmänheten. Andra affärsmöjligheter kommer också att finnas för företag, föreningar och privatpersoner som vill bygga ut och äga sina egna laddstolpar, säger projektledare Erik Wiström på Jönköping Energi.

– Det är glädjande att i samarbete med Jönköping Energi bygga ut infrastrukturen för dagens och morgondagens elbilsförare. Det gäller både för de som bor i Jönköping och för de som i och med detta smidigt kan ta elbilen mellan de tre storstadsregionerna. Jönköping Energi är en välkommen samarbetspartner för oss, säger Tobias Henmark, sälj- och marknadschef för Fortum Charge & Drive Sverige.