Empower och Affärsverken i samarbetsavtal

Foto: Empower

Empower har nyligen skrivit avtal med energi och stadsnätsbolaget Affärsverken i Karlskrona för fiberutbyggnaden i Nättraby. Avtalet är en totalentreprenad där Empower ansvarar för att planera och bygga fibernätet där upp till 550 hushåll nu ska få tillgång till stadsnätet, skriver Empower i ett pressmeddelande. 

Affärsverken arbetar för högtryck med att bygga ut fibernätet i Karlskronaregionen där tusentals villaägare väntar på att få bli anslutna till det fiberoptiska nätet. Nu anlitar Affärsverken Empower som strategisk leverantör för delar av utbyggnaden.

Empower ser stor tillväxtpotential i Karlskrona och Blekinge och i och med samarbetet med Affärsverken planerar företaget nu att expandera verksamheten.

- Vi har sedan en tid tillbaka identifierat att Blekinge är en välskött region när det kommer till Stadsnätsverksamheten. Affärsverken har ett öppet sinne för idéer och en stor entreprenörskänsla som gör att de fångat villaägarnas intresse och fått god respons på anslutningsgrad. Det är en spännande möjlighet för oss att nu vara med och bygga för framtiden i regionen, säger Tommy Ivarsson, KAM Empower Telecom Network Services, i pressmeddelandet.

Arbetet i Nättraby inleds under april och beräknas att vara färdigställt i oktober.