Solaris levererar 250 elbussar till ATM Milano

Solaris Urbino 12 Electric, som redan trafikerar på Milanos gator i form av över 20 ekipage (över natten laddningsversion) används för närvarande i 17 europeiska länder. Bild: Solaris Bus & Coach

ATM Milano har placerat ytterligare en elbussorder hos busstillverkaren Solaris för upp till 250 elbussar.

ATM Milano, som är på väg att transformera hela företagets bussflotta till elektriskt bedrivna ekipage, höjer sin affärsrelation till Solaris till en ny nivå.

Även det andra anbudet, för upp till 250 elbussar (mycket större än den första, för 25 enheter), gick till den polska tillverkaren. I början var det två företag som lade fram sina bud: Solaris och Mercedes (budgivningen öppnades i slutet av 2018).

Rapporterna om tilldelningen av kontraktet till Solaris Bus & Coach hade legat i luften sedan länge, men dessa blev officiella genom ett pressmeddelande som nyligen offentliggjordes av företaget.

Ramavtalet gäller upp till 250 elbussar med strömavtagare, med en första order på 40 enheter.

För några veckor sedan mottog ATM Milano leveransen av det första ekipaget av de 30 batteridrivna trolleybussarna, som levererades av Solaris, enligt tidigare ramavtal för 80 fordon.

Ramavtalets totala värde förväntas uppgå till 192 miljoner euro ifall alla 250 bussar slutligen kommer att köpas. Leveransen av den första fordonsgruppen på 40 bussar börjar i juni 2020.