Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, sep, 20 2018
Senaste Nytt

Vägar

Mycket tung trafik går genom detta samhälle idag. Bilden visar Tenhults centrum för fyra år sedan. Foto: Wikipedia, kredit:99PEMA
Mycket tung trafik går genom detta samhälle idag. Bilden visar Tenhults centrum för fyra år sedan. Foto: Wikipedia, kredit:99PEMA

Efterlängtad förbifart kan bli verklighet

Under flera år har Tenhultsborna kämpat för en förbifart som kan ta bort den tunga trafiken genom samhället. Nu ser det ut som att detta kan bli verklighet om några år. – Det känns mycket bra med tanke på att det ä en efterlängtad åtgärd av Tenhultsborna, säger regionrådet Rune Backlund.

Idag genar ofta tung trafik som ska från E4 mot riksväg 40 österut genom Barnarp och Tenhult. När vägen förbättrades genom Barnarp ökade belastningen, och i Tenhult har många krävt att något görs för att få bort trafiken inne i Tenhult. 

Annons

Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll.

– Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.
Med införandet av sensorer på järnvägens infrastruktur så skapas möjligheter till att förändra både arbetssätt och affärsmodeller. Det gör det i sin tur möjligt att tackla problemen med eftersatt underhåll. – Banbrytande förändringar kan skapas genom att beställarna ställer nya krav som skapar incitament för leverantörerna att förändra sina affärsmodeller, säger produktutvecklaren Björn Lundwall.

Järnväg 4.0 löser underhållsbristen

Sensorer på infrastrukturen är redan verklighet. Snart kommer de att förändra järnvägsbranschen i...