Sydö Property vann två byggrätter i Lund

I nordöstra delen av Lund växer den nya stadsdelen Brunnshög upp runt de två forskningsanläggningarna MAX IV och ESS. I Brunnshög kan det på sikt komma att bo och arbeta uppemot 40 000 personer. Visionsbild: Atkins

Sydö Property övertygade juryn med innovativa lösningar. Nu har denna sydsvenska fastighetsutvecklare två byggrätter i centrala Brunnshög.

Genom ett samarbete med NCC, Sweco Architects, Sweco Environment, LTH och Sony har de tagit fram hållbara och innovativa lösningar till markanvisningstävlingen.

— Det handlade om att vara nytänkande. Vi fick ihop ett bra och spännande team med hög kompetens. Tillsammans tog vi ut svängarna och plockade fram de bästa förslagen, säger Hannah Bohwalli, affärsutvecklingschef på Sydö Property.

Markanvisningarna ligger i centrala Brunnshög, ett område i norra Lund. De tävlande hade i uppgift att presentera innovativa koncept inom smart-city och hållbarhet. Juryn motiverade vinsten med att ”Anbudet var i högsta klass vad det gäller nytänkande och bredd”.

— Vi är jätteglada och känns extra roligt att vinna på hemmaplan. Samarbetet har varit oerhört positivt inom projektgruppen och jag är väldigt nöjd att vi nått fram till det här resultatet, säger Mikael Lannerheim, VD på Sydö Property. 

Sydö Property arbetar med fastighets- och bostadsutveckling med tyngdpunkt på södra Sverige. Bolaget är en del av Gillöga-koncernen vars vision är att skapa arkitektoniskt attraktiva bostäder och bostadsområden. Genom åren har Gillöga skapat ca 1 500 nya bostadsrätts- lägenheter och drygt 800 nya fastigheter som människor trivs att leva i. Inom koncernen finns idag över 3 000 framtida byggrätter för bostäder.