Nu blippar resenärerna på nya sätt

Över 99 procent av alla blipp görs nu med grönt SL-kort, betalkort eller mobil. Foto: SL

Snart stänger SL ner det gamla biljettsystemet Access. Nu har man lyckats få över så gott som alla resenärer till att blippa med betalkort, app eller det nya, gröna SL-kortet.

Den 1 april går det inte längre att blippa sitt Access-kort i biljettläsarna. Access-korten och tillhörande system och biljettautomater har använts i snart femton år, de har nu tjänat ut och går inte längre att underhålla eller utveckla.

SL har förberett resenärerna på övergången under ett par år genom flera nya lanseringar. Till exempel har appsortimentet utökats med bland annat 30-dagarsbiljetten och det har blivit möjligt att blippa sitt betalkort för att köpa enkelbiljett. Ett nytt, grönt SL-kort har lanserats som rullades ut på bred front för ett år sedan.

– Det är fantastiskt att vi snart är i mål. Redan nu görs över 99 procent av alla blipp med betalkort, mobil eller grönt SL-kort. Nu hoppas vi att alla lämnar Access-kortet hemma den 1 april när de inte längre går att använda, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettförsäljning på SL.