Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Lidköpings kommun tar över driften av väg 44

Stora förändringar av gamla väg 44. Karta: Lidköpings kommun
Stora förändringar av gamla väg 44. Karta: Lidköpings kommun
Publicerad av
Peter Höök - 27 jun 2019

Den nya sträckningen av väg 44 öppnar den 28 juni. Då kommer Lidköpings kommun att formellt ta över driften av gamla väg 44. Vägen kommer att byta namn till Gamla Götenevägen, efter beslut av Samhällsbyggnadsnämnden.

En del anpassningar kommer att börja gälla omgående medan andra ändringar genomförs längre fram. Något som börjar gälla redan samma dag är de nya hastighetsbegränsningarna. Till att börja med så kommer 80-sträckan mellan Kartåsen och Filsbäck sänkas till 60 kilometer i timmen. Inne i Filsbäck där det idag är 50 kilometer i timmen blir det istället 40 kilometer i timmen. I övrigt kommer den fortsatt vara huvudled, de omkörningsförbud som finns ligger också kvar tills vidare..

På längre sikt kommer en del anpassningar och ombyggnationer att göras. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med att ta fram förslag på åtgärder både på kort och lång sikt för att förändra karaktären på vägen.

– Dels planerar vi för att göra sträckan i Filsbäck till en gata med mer tätortskänsla men det handlar också om åtgärder som kan behövas för att minska genomfartstrafiken genom Filsbäck. Det behöver ges lite tid till att vänja trafikflödet med den nya 44:an och jag vill uppmana alla att välja den nya vägen, säger Martin Björklund, trafikplanerare på Lidköpings kommun.

Annons

Annons

Annons