Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Fortum Waste Solutions bygger återvinningsanläggning i Boden

Fortums återvinningsanläggning i Kvarntorp. Foto: Bengt Oberger
Fortums återvinningsanläggning i Kvarntorp. Foto: Bengt Oberger
Publicerad av
Peter Höök - 21 jun 2019

Fortum Waste Solutions förvärvar 25 hektar mark i Boden för att bygga en materialhanteringsanläggning för material som ska tas ur kretsloppet. Boden, som genomfört flera satsningar inom miljöteknik och avfallshantering de senaste åren, kommer att spela en viktig roll för Fortum i utvecklingen av dess verksamhet i norra Sverige.

– Jag är glad för att vi tillsammans med Bodens kommun jobbar för att få en lösning på plats som gör det möjlighet för staden att få till en långsiktig lösning för slutförvaring av ämnen som ska tas bort ur kretsloppet samtidigt som möjligheterna till en ökad återvinning kraftigt förbättras, säger Hanna Eriksen, Sverigechef för Fortums avfalls- och återvinningsverksamhet Fortum Waste Solutions.

Den nya anläggningen kommer att etableras intill Boden Cleantech Center vid Brännkläppen och utbyggnaden sker i steg om totalt 25 hektar. Tekniken för att återvinna mer material ur det avfall som samhället producerar utvecklas hela tiden, samtidigt som det är viktigt att helt plocka bort vissa ämnen ur kretsloppet. Anläggningen i Boden blir ett välkommet och välbehövligt tillskott för hela regionen.

– Bodens kommun fortsätter att attrahera externa aktörer som vill etablera sig här hos oss vilket är positivt för Bodens fortsatta tillväxt. När det dessutom handlar om en rejäl förstärkning och utveckling av vårt redan framgångsrika miljöteknikarbete känns det extra glädjande, säger Claes Nordmark, kommunalråd (S).

Annons

Annons

Annons