Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Träffa MTR Tech på UITP – världens största kollektivtrafikmässa

Publicerad av
Redaktionen - 05 jun 2019

Om en vecka är det dags för världens största kollektivtrafikevent, UITP Global Public Transport Summit. Evenemanget äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö och pågår mellan den 9-12 juni. På plats finns bland annat MTR Techs VD Erika Enestad, affärsutvecklingschef Gustav Sjöberg och flera andra medarbetare från hela MTR-koncernen.

 

MTR finns med som partner, utställare och talare i det officiella seminarieprogrammet. Därtill kommer MTR arrangera egna miniseminarier på plats i sin monter. Under mässan kommer det även finnas möjligheter att möta representanter från MTR, bland annat Erika Enestad, vd MTR Tech och Gustav Sjöberg, affärsutvecklingschef MTR Tech.

 

  • Att Stockholm i år får vara värd för världens största kollektivtrafikmässa är förstås väldigt kul. För oss på MTR Tech betyder det att vi får möjlighet att träffa mässbesökare och potentiella kunder och prata om vår kompetens och hur MTR Tech bidrar till MTR:s verksamhet i stort. Det är också en möjlighet för oss att diskutera vårt erbjudande med både nya och befintliga kunder, säger Erika.

 

På MTR Tech är kompetensbredden stor och man har stora möjligheter att göra helhetsunderhåll i egen regi. Erika lyfter fram att man är duktiga på både komponentunderhåll såväl som trafiknära fordonsunderhåll och tyngre fordonsarbeten som exempelvis ombyggnationer.

 

Onsdagen den 12 juni kommer Erika Enestad att hålla ett föredrag om arbetet med att introducera nya tåg utifrån ett operatörsperspektiv och specifikt berätta om arbetet med tunnelbanans nya C30-fordon.

 

  • Vårt arbete är komplext och samverkan mellan olika parter är avgörande för att utfasning av gamla tåg och introduktion av nya ska lyckas. Vår styrka är helhetsperspektivet och ett fokus på resenärsnytta och driftsäkerhet. Vi har en stor förståelse för samspelet mellan trafikdrift och underhåll, men också en tät dialog med både kunder och leverantörer. Det är faktorer som vi tror är viktiga för en så smidig och driftsäker introduktion av C30 som möjligt.

 

Under mässan kommer det också att hållas ett flertal besök i MTR:s olika verksamheter, så kallade Technical visits, bland annat i den nyöppnade Norsborgsdepån som är byggt för just C30. Gustav Sjöberg, som är affärsutvecklingschef på MTR Tech, ser fram emot besöket.

 

  • Det känns oerhört kul att kunna visa upp en helt nybyggd depå som Norsborgsdepån i samband med UITP. Det är en möjlighet både för oss och Stockholms kollektivtrafik att visa sig från sin bästa sida.

 

MTR kommer att delta med ett flertal representanter från både MTR Tech och andra dotterbolag. Kom gärna och prata med Erika eller Gustav om du är intresserad av att höra vad MTR Tech har att erbjuda i form av komponentunderhåll, trafiknära fordonsunderhåll, tyngre fordonsarbeten och ombyggnationer.

Annons

Annons

Annons