Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jul, 16 2019
Senaste Nytt

USA: Samförstånd om mångmiljardsatsning på infrastruktur

Här byggs nya Tappan Zee-bron över Hudsonfloden i närheten av New York. Foto: NewNYBridge
Här byggs nya Tappan Zee-bron över Hudsonfloden i närheten av New York. Foto: NewNYBridge
Publicerad av
Markku Björkman - 03 maj 2019

Ett möte mellan USA:s president Donald Trump och motståndarpartiet Demokraternas kongressledare beskrivs som annorlunda jämfört med tidigare möten. Parterna enades om en mångmiljardsatsning på den amerikanska infrastrukturen.

– Vi kom överens om en siffra som var väldigt, väldigt bra", säger Demokraternas gruppledare i senaten, Chuck Schumer, efter mötet i Vita huset, skriver TT.

De enades om att satsa motsvarande nästan 1,8 biljoner euro för att uppfylla bägge partiers önskan om att förbättra vägnät, broar, flygplatser, järnväg och bredbandstillgång i USA.

– Det fanns god vilja i detta möte och det var annorlunda jämfört med vissa andra möten som vi har haft, vilket är en väldigt bra sak, säger Schumer.

Efter en lång tids osämja inom en rad olika områden kommer partiernas toppfigurer nu göra en gemensam ansats för att få satsningen godkänd av kongressen.

I det infekterade Washington DC, som de senaste veckorna polariserats ytterligare av den så kallade Rysslandsutredningen, ifrågasatte bedömare om ledarna över huvud taget skulle komma att prata om vägar och broar.

Annons

Annons

Annons