Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Bygger rekordbro i Förenade Arabemiraten

Har tagits in i Guinness World Records som ”the largest metal buried bridge span. Foto: SSAB
Har tagits in i Guinness World Records som ”the largest metal buried bridge span. Foto: SSAB
Publicerad av
Peter Höök - 04 apr 2019

ViaCon i Polen, har tillverkat de korrugerade plåtar som används till ett brobygge i Ras Al Khaimah i Förenade Arabemiraten, UAE. Brospannet, som mäter 32,39 meter, har redan tagits in i Guinness World Records som ”the largest metal buried bridge span.

Shammal Bridge utgör en del av UAE regeringens expansionsfas 2, för det vägprojekt som ska länka samman megavägprojektet - Rak med övriga UAE. Den nya bron är belägen inom megavägprojektet Rak Ring Road som också blev klart alldeles nyligen. Stålvalvkonstruktionen består av korrugerade stålplåtar som installerades i linje med i förväg godkända konstruktions- och projektkrav.

– Vi är nöjda med den utmärkta kvaliteten på SSAB:s stål och leveranser i rätt tid, säger produktionsdirektör Marcin Kaletapå ViaCon Polen.

– ViaCon är en viktig kund för oss och vi ser fram emot vår fortsatta affärsrelation, säger Przemysław Beciński, försäljningschef på SSAB Europe.

ViaCon i Polen består av tre företag: ViaCon Sp. z o.o.,ViaCon Polska Sp. z o.o. och ViaCon Construction sp. z o.o. Alla dessa företag ingår i ViaCon Group, som grundades i Sverige och Norge 1986. För närvarande ingår cirka 30 företag i ViaCon Group.

Annons

Annons

Annons