Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 25 2019
Senaste Nytt

90 procent av hushållen i Sandvikens kommun har bredband

Fiberutbyggnaden som Sandvikens kommun har gjort tillsammans med Sandviken Energis affärsområde Sandnet börjar ge resultat. Foto: Sandviken Energ
Fiberutbyggnaden som Sandvikens kommun har gjort tillsammans med Sandviken Energis affärsområde Sandnet börjar ge resultat. Foto: Sandviken Energ
Publicerad av
Peter Höök - 04 apr 2019

Post och Telestyrelsens senaste kartläggning visar att tillgången till fast bredband via fiber är 90 procent för hushållen i Sandvikens kommun, en ökning med drygt 8 procent jämfört med året innan.

Det är fortfarande en skillnad mellan tätort och landsbygd men den största ökningen sker just nu på landsbygden där täckningen nu är 51 % jämfört med 10 procent året innan. Det visar att satsningen som kommunen har gjort tillsammans med Sandviken Energis affärsområde Sandnet under de senaste åren börjar ge resultat. Fokus på utbyggnaden har legat på landsbygden och har finansierats genom stöd från kommunen, staten och EU.

– Det är mycket glädjande att tillgången till fast bredbandsuppkoppling fortsätter att öka i kommunen. Det ger möjlighet att bo och leva och driva företag i hela kommunen säger, Peter Kärnström kommunalråd i en kommentar till dom nya siffrorna.

Bredbandsutbyggnaden på landsbygden fortsätter under 2019 och 2020 med stöd från kommun, stat och EU. I regeringens bredbandsstrategi så är målet att 95 procent av hushåll och företag ska ha tillgång till bredband 2020. Med den utbyggnad som sker i år och under 2020 så räknar vi med att Sandviken ska uppnå detta mål.

Annons

Annons

Annons