Mötesplatsen för dig inom trafik och samhällsutveckling, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Brobyte i Karlstad

Planen är att Engholmsbron ska bytas ut helt. Karta: Karlstads kommun
Planen är att Engholmsbron ska bytas ut helt. Karta: Karlstads kommun
Publicerad av
Peter Höök - 03 apr 2019

Engholmsbron på Lamberget i Karlstad ska förberedas för renovering. Fjärrvärmeledningar i anslutning till bron ska flyttas och därför stänger kommunen bron i tio veckor med start på måndag 8 april.

Engholmsbron är gammal och planen är att bron ska bytas ut helt, på samma sätt som Hagabron byttes nyligen. För att förbereda området inför det arbetet ska kommunen flytta fjärrvärmeledningar i anslutning till bron. Bron stängs av för biltrafik under hela arbetstiden. Gång- och cykelvägen som går över bron kommer att vara öppen som vanligt. Tidplan för när Engholmsbron ska bytas ut är inte klar nuläget.

Bil- och busstrafik leds om via Sågverksgatan, men bilister kan även välja någon av de andra mindre vägarna som leder till Lamberget, som exempelvis Engholmsgatan eller Gjuterigatan.

– Att omledningen görs via Sågverksgatan beror på att det är den närmsta vägen som tillåter tung trafik i området. Personbilar kan så klart välja även andra vägar under tiden som bron är avstängd, säger Fredrik Gustafsson, trafikingenjör på Karlstads kommun.

Annons

Annons

Annons